Україна збільшила імпорт огірків і томатів

19 липня 2019 46 0
Україна збільшила імпорт огірків і томатів
pixabay.com

За 6 місяців поточного року Україна імпортувала 7 тис. т огірків та 55 тис. т томатів, що відповідно на 38% і 15% більше ніж показники за аналогічний період минулого року. Повідомляє fruit-ukraine.org.

Цікаво, що імпорт як огірків, так і томатів, за першу половину 2019 р., став рекордним за останнє десятиріччя. Натомість експорт овочів закритого ґрунту продовжує знижуватися. Так, поставки томатів за кордон з початку року становлять всього 0,97 тис. т, що втричі менше ніж в минулому сезоні.

Експорт огірків також зменшився майже в два рази, в порівнянні з 2018 р., і за 6 місяців поточного року склав 1,3 тис. т.

Читати за темою: Ціни на помідори в Україні досягли рекордних показників

«Така тенденція на ринках огірків і томатів пояснюється тим, що Україна доволі довгий період була орієнтована на російський ринок, який після загострення політичної ситуації між країнами став недоступним для українських виробників. До того ж, вітчизняним виробникам доволі складно конкурувати на внутрішньому ринку з турецькою продукцією, оскільки витрати на газ та електроенергію в Туреччині набагато менші ніж в Україні. Наразі українські виробники овочів закритого ґрунту потребують квотування ввезень та впровадження торгового мита на імпортну продукцію», — пояснила Директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою