Українські фермери незадоволені підсумками нинішнього сезону абрикосів

28 липня 2019 3088 0
Українські фермери незадоволені підсумками нинішнього сезону абрикосів
pixabay.com

В Україні підійшов до кінця черговий сезон абрикосів і на ринку реалізовуються залишкові партії цих фруктів. При цьому, в черговий раз більшість вітчизняних виробників незадоволені підсумками нинішнього сезону. Повідомляє EastFruit.

Останні партії абрикосів середньої якості українські фермери реалізовували в діапазоні 8-10 грн/кг ($0,31-0,39/кг), у той час як ще тижнем раніше в господарствах були залишкові пропозиції та більш якісної продукції за 20-25 грн/кг ($0,78-0,96/кг).

Паралельно з цим, щоб прискорити темпи реалізації останніх партій фруктів середньої та низької якості, виробники масово відправляють на переробку абрикоси по 5-5,5 грн/кг ($0,2-0,22/кг).

Тим не менш, враховуючи низькі якісні показники вітчизняної продукції, ситуація, що складається у цьому сезоні, більш ніж очікувана. Також фахівці відзначають дуже низький рівень маркетингу у компаній-виробників.

Читати за темою: На Херсонщині фермер вирощує 7 сортів кизилу

Наразі у більшості українських садівників, які займаються вирощуванням абрикосів, повністю відсутня передпродажна доробка продукції. Зокрема, немає індивідуальної упаковки і брендів українського абрикоса.

На полицях супермаркетів України, починаючи з травня 2019 р. і до теперішнього моменту, домінує пропозиція імпортного абрикоса, якість якого в рази вищий від українського. Природно, імпортні абрикоси дорожче українських, але, порівнявши якість, покупці все частіше були готові заплатити більш високу ціну.

Виконано за допомогою Disqus