Україна експортувала перші партії свіжої лохини до Малайзії

25 липня 2019 841 0
Україна експортувала перші партії свіжої лохини до Малайзії
facebook.comУкраїна експортувала перші партії свіжої лохини до Малайзії

Фотографіями української ягоди на полицях супермаркету у Малайзії поділився на власній сторінці у соціальній мережі Facebook Надзвичайний і Повноважний Посол України в Малайзії Олександр Нечитайло, повідомляє East-fruit. Чиновник коментує, що партії вітчизняних ягід продаються за конкурентною ціною разом із партіями із визнаних у світі країн-експортерів.

Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, пояснює, що у 2017 р. вдалося вмовити кількох українських постачальників свіжих ягід та фруктів спробувати експортувати продукцію на ринки Південно-Східної Азії.

 «Труднощі були з точки зору логістики та збереження якості. Крім того ми хвилювались, що це буде дорого. Тому організували ряд торгових місій в країни Південно-Східної Азії. І ось маємо результат — свіжа українська плодоовочева продукція викликала фурор в цьому регіоні» — коментує фахівець.

Україна вдало освоює східні ринки. Зараз країна займає друге місце серед європейських постачальників за об’ємом експорту яблук в Сингапур та Малайзію, поступаючись виключно Італії та Франції.

Окрім Сингапуру та Малайзії, у 2019 р. перші партії лохини з України були експортовані автотранспортом до країн Персидського Заливу.

Виконано за допомогою Disqus