В Офісі Президента ініціювали об’єднання Мінагрополітики з Мінекології та Держгеокадастром

1 серпня 2019 582 0
В Офісі Президента ініціювали об’єднання Мінагрополітики з Мінекології та Держгеокадастром
1NewsВ Офісі Президента ініціювали об’єднання Мінагрополітики з Мінекології та Держгеокадастром

Мінагорополітики хочуть об’єднати з Мінекології та Держгеокадастром. Про це повідомляє AgroPolit.com з посиланням на власні джерела.

Так, в рамках загальної ідеї скорочення кількості міністерств, зачепили і Мінагрополітики.

«Наші фронтмени переконують, що Мінагрополітики — це рудимент, який треба ліквідувати і приєднати його до Мінекології. Саме під крилом Мінекології агросектор має бути — це логічно. Можливо, до них приєднають і Держгеокадастр»,  — повідомляє видання.

Джерела на ринку підтвердили обговорення ініціативи об’єднання у в Офісі Президента.

«Але це буде неправильний крок. Чому вони на нього хочуть піти? У них немає фахівців з агро, відтак немає і розуміння важливості цього відомства для агросектору. Воно буде провальним і шкідливим», — ділиться своїми думка керівник однієї з великих агрокомпаній.

Тим часом в.о. аграрного міністра Ольга Трофімцева опублікувала блог, де виступила за збереження Мінагрополітики як окремого відомства у складі КМУ. 

«Аграрний сектор нашої країни має абсолютно повне право мати власного представника, ба, я навіть сказала б, лобіста в найвищому державному колегіальному органі виконавчої влади — Кабінеті міністрів. Питання доцільності існування в нашій країні галузевого міністерства обумовлюється логікою забезпечення економічного зростання (18 % ВВП та 40 % валютної виручки формує сьогодні саме АПК) та світовим досвідом — цим шляхом йдуть доволі ефективно майже всі країни — світові лідери на продовольчих ринках (від США, Бразилії, Австралії, Китаю, Канади, і до ЄС, де кожна країна–член має не лише власне міністерство, але й загальноєвропейський директорат DG Agri)», — підсумувала вона.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою