На Черкащині виявили два незаконних скотомогильника

5 серпня 2019 178 0
На Черкащині виявили два незаконних скотомогильника

Відразу два незаконні скотомогильники виявили в лісосмузі на Черкащині. У Драбівському районі поблизу села Остапівка просто неба лежали тушки свиней. Місцеві вважають, що це справа рук місцевих фермерів, але ті спростовують це. Повідомляє 5.ua.

Глибоку яма з тушками свиней поблизу лісосмуги зафільмували мешканці села Остапівка, до будинків яких дістався сморід. Після того як відео потрапило в соцмережі, за добу могильник накрили бетонними плитами та обгородили. Але тварин так і не прибрали.

Загородив яму місцевий фермер Сергій Буцько. Чоловік запевнив, попри те що вирощує тварин, скотомогильник не його.

Ще одне звалище тварин виявили в занедбаній фермі сусіднього села Перервинці. Кілька днів тому яму засипали землею. Цю територію орендує зернова компанія. За словами представників компанії, то був не скотомогильник.

Драбівські чиновники про виявлені скотомогильники вперше почули декілька днів тому.

«Ми точно не знали і не чули, в нас такої інформації немає. В районній державній адміністрації ніяких дозволів нікому не давали», — прозвітував начальник управління агропромислового розвитку Драбівської РДА Віктор Хрущ.

На місцях скотомогильників планують побувати представники Держпродспоживслужби. Задля протидії спалахам інфекційних захворювань місце захоронення тварин має бути розташоване в санітарній зоні й облаштоване за всіма правилами.

За словами представників Держпродспоживслужби, з’ясувати, чиї це скиди, вдасться, лише в тому випадку, якщо на тушах є чіпи.

Читати за темою: Фермер зі Львівщини влаштував скотомогильник просто неба

Виконано за допомогою Disqus