Сезон для виробників огірків видався невдалим

6 серпня 2019 2127 0
Сезон для виробників огірків видався невдалим
pixabay.comСезон для виробників огірків видався невдалим

Українські виробники огірків відкритого ґрунту цього року мають не найкращі умови для торгівлі, тому що спершу спека, потім дощі, що вже тиждень заливають поля. Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.

Дуже показовою є ситуація, що складається станом на зараз, при якій велика кількість продукції у тепличних виробників, при низькій експортній активності, не дає змоги реалізовувати по дорогій ціні. Таким чином, огірки (тепличного виробництва) коштують наразі від 7 до 11 грн/кг, а грунтові коштують від 5 до 20 грн/кг (в залежності від якості та регіону).

Майже не розширюється географія експортних поставок огірків, як і завжди купують Білорусь, Литва та ще декілька країн Балтії, а це не дає змогу експортерам підвищувати ціни та збільшувати кількість постачань. Якісною зміною стало б освоєння таких ринків збуту, як Німеччина, Чехія, Голландія. При відповідних умовах дотримання якості продукції, сортування та пакування вітчизняні виробники (як тепличні так і грунтові) змогли б достойно конкурувати з локальними європейськими виробниками, а таким чином і вирівнювати цінову політику на власному ринку, регулюючи це кількістю пропозиції.

Сезон триває, а найголовніша подія — консервування огірків на зиму, ще не на піку, тому розслаблятися аж ніяк не можна.

Продовжуємо стежити за цінами з FreshBot:

Appstore

Google Play

Виконано за допомогою Disqus