Восени подорожчають м’ясо, молоко, яйця і хліб — Дорошенко

18 серпня 2019 111 0
Восени подорожчають м’ясо, молоко, яйця і хліб — Дорошенко

Із вересня почнуть дорожчати свинина, курятина, яйця, молочна продукція та крупи. Ціна свинини щомісяця зростатиме на 1,5%. Така ситуація — це світовий тренд, що повторюється із року в рік, пише Голос UA.

Про це розповів гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Молочна продукція дорожчатиме невеликими темпами. У літні місяці ціна на неї стабілізувалася, так як попит був значно меншим. У вересні ціна на молочну продукцію знову піде вгору. Відповідно, у перший місяць осені молоко і сметана подорожчають на 20-30%», — сказав експерт.

Олексій Дорошенко зазначив, що в серпні продукти дорожчати поки не будуть. У цьому місяці будуть знижуватися ціни на картоплю і буряк.

Єдиний продукт, який буде дорожчати весь серпень, — хліб і хлібобулочні вироби, що пов'язано із зростанням цін на міжнародних ринках і подорожчанням зернових. Це говорить про те, що Україна має підвищувати ціну на зерно і пшеницю.

Стан пшениці у 2019 році

Зростання вартості хліба майже в три рази випереджає споживчу інфляцію, яка склала за перше півріччя лише 3,6%. Низький курс національної валюти також пригальмовує інфляцію в країні, яка може становити в цьому році закладені в бюджет 7,4%.

«У країні є проблема з житом. Ми його мало вирощуємо. Отож, жита нам просто не вистачає. Крім того, закупівельні ціни були низькі, тому ми починаємо імпортувати його з-за кордону. Воно досить дороге», — каже Олексій Дорошенко.

Виконано за допомогою Disqus