Ціни на сухе молоко стрімко падають

10 червня 2015 119 0
Ціни на сухе молоко стрімко падають
Infoindustria.com.uaЦіни на сухе молоко стрімко падають

Світові ціни на сухе молоко падають, в Україні воно також дешевшає. Тому інтерес до випуску даного товару вкрай слабкий, пише «ІНФАГРО».

Як відзначають аналітики, поки ціни на сировину не вдалося настільки знизити, щоб виробництво сухого молока було рентабельним при нинішній його вартості. Прибутковий випуск даного товару лише у тих виробників, які мають доступ до дешевого молока від населення, або у тих, хто може продавати товар в країни СНД.

Західні трейдери зараз вже купують в Україні сухе знежирене молоко навіть по 1600 $/т, вони обережно озвучують ціни можливого попиту на рівні 1500 $/т. Проте охочих продавати товар за такими цінами зовсім мало. Експортери поки намагаються шукати збут в країнах СНД, де за нього можуть заплатити на $200-300 більше.

«Виходячи з рівня експортних цін і нинішнього курсу гривні до долара, вартість сухого молока на внутрішньому ринку знижена до 38-44 тис. грн/т. По нижньому рівню продається товар невисокої якості, по верхньому — пропонується або якісне молоко, або продукція компаній, що мають налагоджений збут до країн СНД», — зазначає видання.

Сухе незбиране молоко на вільному ринку продається зовсім мало, більшість виробників сушить товар під контракт.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою