Імпортні добрива якісніші за вітчизняні — фермери

26 серпня 2019 852 0
Імпортні добрива якісніші за вітчизняні — фермери
plants-club.ua

Велика частка аграріїв надає перевагу добривам закордонного виробництва саме через низьку якість українських. Повідомляє SuperAgronom.com.

«Говорячи про добрива, хотів би наголосити, що ми сьогодні зіткнулися з неякісними добривами з нашими вітчизняними, коли привозять добрива заводські, а там немає заявленої кількості азоту, чи тієї кількості амонію, і взагалі він не тієї форми. Дуже багато випадків, коли нам привозять неякісні КАСи, ми не завжди знаємо, що купуємо, в цьому нас держава не захищає. Ми залишилися наодинці з цією несправедливістю», — розповів директор ПСП «ім. Суворова» Микола Касімов.

Також аграрії зауважують, що вони були б і не проти всіляко захищати вітчизняного виробника та купувати українські добрива, але ж, попри завищену ціну, якість цих добрив часто не витримує критики.

«Гранули різного розміру, крихкі, забивають сошники так, що потім доводиться зупиняти роботу і чистити. Заявлені параметри дуже часто виявляються зовсім не такими. Коли проводимо аналіз отриманих вітчизняних добрив, часто просто за голову хапаємось», — додав головний агроном СТОВ «Фіалка» Ярослав Сінченко.

При цьому багато аграріїв зазначає, що якби українські добрива мали належну якість та справедливу вартість, купували б саме українське і не шукали чогось кращого за кордоном.

Читати за темою: Необхідно диверсифікувати імпорт добрив — думка

Виконано за допомогою Disqus