Фермери влаштували пікет проти монополії Фірташа

27 серпня 2019 2550 0
Фермери влаштували пікет проти монополії Фірташа
Фермери влаштували пікет проти монополії Фірташа

У Києві 27 серпня фермери вийшли на мітинг проти монополізації ринку мінеральних добрив в Україні. Про це повідомляє facenews.ua.

Протестуючі навіть «привели» під будівлю Кабміну власника «Group DF» Дмитра Фірташа і першого-віце-прем'єра — міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

Під час мітингу, фермери влаштували театралізовані проводи Степана Кубіва на пенсію і закликали Кабмін не йти на поводу Дмитра Фірташа і не забороняти імпорт мінеральних добрив в Україні.

Нагадаємо, тижнем раніше під керівництвом Степана Кубіва відбулося засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому було вирішено провести спеціальне розслідування імпорту в Україну мінеральних добрив, що містять азот, фосфор і калій.

За словами голови Агро-Продовольчої Ради Івана Слободяника, через монополію заводів Фірташа ціни на добрива в Україні вище, ніж в Литві на 30%. Українські виробники експортують добрива на чверть дешевше, ніж продають на внутрішньому ринку.

«Останнім часом до нас почали заходити якісні і дешевші білоруські, турецькі, грузинські, литовські добрива. Але комісія може закрити імпорт. Це призведе до того, що аграрії не зможуть нормально підготуватися до зими і посівна виявиться під загрозою зриву, бо сума витрат на добрива буде зовсім іншою», — наголосив він.

Виконано за допомогою Disqus