На Харківщині вдвічі скоротилось виробництво меду

31 серпня 2019 561 0
На Харківщині вдвічі скоротилось виробництво меду
pixabay.com

На Харківщині на 50% скоротилось виробництво меду. Бджолярі вважають цей рік невдалим. Повідомляє fermer.blog.

Як розповів заступник голови Спілки пасічників Харківської області Олексій Олійник, влітку протягом 1,5-2 місяців були відсутні опади. У Харківській області був неврожай гречки, внаслідок цього гречаний мед буде привізним.

«Все це поставило пасічників перед необхідністю підгодовування бджіл цукром. Таким чином, в цьому році місцеві бджолярі зібрали на 50% меду менше, ніж в минулому», — зазначив Олексій Олійник.

Читати за темою: На Херсонщині будуть виробляти органічний мед

Крім того, він зауважив, що цього сезону в регіоні через отруєння хімікатами після обприскування полів загинуло багато бджіл. Через це багато бджолярів починали зменшувати розміри своїх пасік або взагалі залишили свою справу.

«Чому гинуть бджоли? Тому що немає закону про те, якими отрутами повинні користуватися сільськогосподарські виробники. Україна виробляє ті, якими можна отруїти бджіл, але є ще російські і китайські, від яких Європа давно відмовилася, і всі вони за низькою ціною пішли в Україну. Вони допомагають сільськогосподарському виробництву, але шкодять бджолам», — повідомив Олексій Олійник.

Виконано за допомогою Disqus