Об’єднання МЕРТ та Мінагрополітики є дуже ризикованим — фермерка

30 серпня 2019 114 0
Об’єднання МЕРТ та Мінагрополітики є дуже ризикованим — фермерка

На першому пленарному засіданні парламенту 29 серпня депутати прийняли рішення про ліквідацію Міністерства аграрної політики та продовольства України та передачу його повноважень до новоствореного Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. Таке рішення парламенту не було обговорене з профільними та галузевими асоціаціями і є дуже ризиковим. Таку думку в коментарі Kurlul.com висловила заступниця голови правління в ГС «Вівчарство та козівництво України», менеджер СФГ «Татусеві Кізоньки» Наталія Якименко.

«Ми шоковані рішенням про ліквідацію Мінагрополітики. Це рішення дуже ризиковане. Найбільше мене бентежить, що об’єднання цих Міністерств не було обговорене з профільними та галузевими асоціаціями, не було ніяких запитів та погоджень», — прокоментувала Наталія Якименко.

За її словами, починаючи із 2014 р. за рахунок аграрного експорту економіка України вийшла на новий рівень. Саме аграрна галузь забезпечує продовольчу безпеку країни. Все це стало можливим завдяки спільним зусиллям Мінагрополітики, міжнародних організацій і асоціацій агробізнесу.

Фермери побоюються того, що буде відбуватись далі. Оскільки з Мінагрополітики було погоджено дуже багато напрацювань по розвитку аграрного сектору, розвитку малих підприємств та головне розвитку сіл.

І не останнє питання, про яке наразі всі турбуються — це ринок землі. Експерти висловлюють побоювання, що земельна реформа буде впроваджуватись без врахування інтересів категорії малих та середніх сільськогосподарських виробників.

«Якщо немає Мінагрополітики то не буде кому вказати, що землю продавати не можна», — додала Наталія Якименко.

Виконано за допомогою Disqus