Винороби Одещини провели подвійну акцію протесту

2 вересня 2019 179 0
Винороби Одещини провели подвійну акцію протесту
facebook.com/bolgrad.drugbaВинороби Одещини провели подвійну акцію протесту

Винороби та виноградарі Болградського району Одеської області 30 серпня перекрили дві траси — Одеса-Болград (в районі села Каракурт) і Болград-Ізмаїл (біля села Оксамитне). Про це йдеться на сторінці у Facebook Болградської газети «Дружба».

Таким чином вони хотіли заявити про заявити про свою головну проблему —неможливість збувати продукцію на ринки за межами України.

«Не можу сказати, що учасники акції поводилися якось агресивно або заважали слідувати проїжджаючому трасами автотранспорту. Я б сказав, їх протест був мирним, але з метою бути почутими. Дійсно проблема збуту вина і виноматеріалів в районі існує не перший день, у багатьох підприємствах резервуари наповнені винною продукцією з минулого року, а вже настав час робити нове вино. У зв'язку з чим винороби і виноградарі наполягають на можливості реалізовувати свою продукцію на ринках не тільки України, але і за її межами», — повідомив заступник голови Болградської райдержадміністрації Андрій Гарвалов, який особисто виїжджав до протестуючих.

Організатори акції стурбовані збільшенням обсягів імпорту вин і виноматеріалів до України. На їхню думку, в Україну ввозиться переважно продукція низької якості, в той час як наші винороби не в змозі реалізувати свою продукцію з натуральних виноматеріалів куди кращої якості.

За словами одного з учасників попереджувальної акції протесту, у 2018 р. українські виробники вивезли з України продукції на суму близько $28 млн, тоді як продаж імпортного вина і виноматеріалів в країні склав близько $470 млн.

Виконано за допомогою Disqus