Карантин по західному кукурудзяному жуку запровадили у 5 областях

3 вересня 2019 399 0
Карантин по західному кукурудзяному жуку запровадили у 5 областях
consumerhm.gov.uaКарантин по західному кукурудзяному жуку запровадили у 5 областях

Карантинний режим через обмежено поширеного в Україні карантинного організму — західного кукурудзяного жука — запровадили у Черкаській, Житомирській, Кіровоградській, Одеській та Рівненській областях. Про це повідомляє SuperAgronom.com з посилання на Держпродспоживслужбу.

Зокрема, карантин запроваджено в СТОВ «Ліщинівське» (село Ліщинівка Черкаської області) на загальній площі 55 га та «Баранівському сільськогосподарському підприємстві-1» (село Зеремля Житомирської області) на загальній площі 77 га.

На Кіровоградщині від шкідника постраждали три агропідприємства — «Нива» (село Хащувате), «Урожай» (місто Гайворон) та «Явір К» (село Тополі). Карантин введено загальній площі 163 га.

На Одещині карантин введено в селі Новогригорівка на території Настасівської сільської ради на загальні площі 10 га та в СФГ «Гайчук» (село Каїри Лиманського району) на площі 110 га.

Крім того, карантин введено в селі Копань Рівненської області на території «Західно агровиробничої компанії» на загальній площі 100 га.

Виконано за допомогою Disqus