На Чернігівщині прогнозують рекордні втрати врожаю кукурудзи

4 вересня 2019 1026 0
На Чернігівщині прогнозують рекордні втрати врожаю кукурудзи

Фахівці прогнозують аграріям Чернігівщини суттєвий недобір врожаю кукурудзи. Причиною тому експерти називають нерівномірні та локальні опади впродовж вегетації культур. Повідомляє SuperAgronom.com.

Читати за темою: «АгроЕкспедиція: Ціни, урожай, стан посівів і прогнози виробництва кукурудзи у 2019 році».

За словами регіонального менеджера компанії Океан Інвест Олександра Захаренка, прогноз на врожай кукурудзи в регіоні плачевний. Найскладніша ситуація в господарствах Сновського, Крюківського та Семенівського районів.

«В деяких районах втрати будуть колосальні. Опади йшли дуже нерівномірно і локально, місцями дощів не було впродовж 50 днів. У минулому році все було добре, врожайність була в середньому 7 т/га. В цьому році прогноз дуже плачевний. На мою думку, якщо на 2-3 т вони вийдуть по кукурудзі, то це буде добре. На соняшник надії ще є, адже він більш посухостійкий», — розповів Олександр Захаренко.

В СТОВ «Прогрес» недобір врожаю через відсутність опадів оцінюють мінімум в 10% від прогнозованого.

За словами експертів, у «Прогресі» частина втрат буде пов'язана ще і з тим, що не було проведено інсектицидного захисту, бо немає висококліренсного обприскувача. І як результат — качани були пошкоджені гусінню стеблового метелика. 

Власний прогноз на цьогорічний врожай кукурудзи в області озвучив Сергій Король, регіональний менеджер компанії MAS Seeds Україна.

«Ситуація критична. У порівнянні з минулим роком, який був відносно стабільний, вдасться отримати близько 60% врожаю. Це в загальному. Тим часом в регіонах врожайність плачевна. Є господарства де в порівнянні з минулим роком вдасться зібрати 90% врожаю, а є, де буде 20-30%», — зауважив фахівець.

Виконано за допомогою Disqus