На Запоріжжі вирощують спіруліну та планують розширити асортимент

5 вересня 2019 166 0
На Запоріжжі вирощують спіруліну та планують розширити асортимент
shotam.info

Неподалік Запоріжжя компанія «Фуд Факторі» в лабораторних умовах вирощує найкориснішу водорість — спіруліну. Готову продукцію реалізують під торговою маркою Spirulinka. Наразі компанія планує розширювати свій асортимент та вирощувати іншу мікрозелень. Повідомляє  shotam.info.

Засновник компанії «Фуд Факторі» Алім Кунах раніше займався переробкою зернових та олійних культур. Втім, декілька років тому разом з Вадимом Кірічко та Володимиром Іщуком зайнялись вирощуванням спіруліни.

«Півтора роки ми за допомогою вчених та спеціалістів вивчали спіруліну, її корисні властивості. Ми чудово розуміли, що цей продукт популярний за кордоном і сподівалися,  що і українці захочуть спробувати. Вже у 2016 р. створили компанію «Фуд Факторі» та вже вирощували спіруліну під ТМ Spirulinka», — розповів Алім Кунах.

За його словами, спіруліна росте дуже швидко і регулярно генерує операційний потік. Уже через місяць можна збирати урожай. У «Фуд Факторі» спіруліну вирощують в біореакторах, де підтримується спеціальне середовище для водоростей.

Щоб отримати продукт, який не має болотного запаху та смаку, було створено спеціальні умови, подібні до лабораторних. На дослідження та створення виробництва компанія витратила близько $100 тис.

«У вересні 2017 р. ми пройшли реєстрацію у FDA (Food and Drug Administration — Американське федеральне управління із нагляду за якістю харчових і лікувальних препаратів). Завдяки цьому ми можемо поставляти продукцію в Америку. Арабський ринок є також перспективним для нас, адже там розвивається тенденція здорового харчування», — додав Алім Кунах.

Основні канали продажу продукції — інтернет.

Виконано за допомогою Disqus