У Польщі дотації на бджолосім’ю перевищують тисячу євро

5 вересня 2019 443 0
У Польщі дотації на бджолосім’ю перевищують €1 тисячу
У Польщі дотації на бджолосім’ю перевищують €1 тисячу

Бджолярі із Херсонщини за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) взяли участь у XII Свєнтокжиському святі бджоли у м. Балтув, що у Польщі. Про це повідомила прес-служба UHBDP.

Читати за темою: Досвід промислової пасіки в Канаді — 10 порад 

Спеціально для української делегації віце-президент м. Островец-Свєнтокжиський Пьйотр Дасіос, презентував доповідь «Сільське господарство в контексті розвитку села». Він розказав, що за 15 років від Євросоюзу на розвиток сільського господарства Польщі було надано €45 млн. За цей час було проведено ряд ефективних реформ, які мали позитивний вплив на вирощування монокультур та на навколишнє середовище. Сьогодні сільгоспвиробники Польщі отримують на рік дотації від €300/га, а бджолярі до €1 070 на одну бджолосім’ю.

Делегати взяли участь у конференції з проблем технології бджільництва та апітерапії, отримали докладну інформацію про захист бджіл від отруєнь та лікування продуктами бджільництва. Робота українських пасічників та апітерапевтів отримала високу оцінку від міжнародних фахівців конференції.

Польська сторона високо оцінила рівень знань українських бджолярів, їх внесок у розвиток апітерапії.

Представники Спілки Пасічників Польщі запросили українську делегацію прийняти участь у Загальнопольському Дні Пасічника, який відбудеться 20-22 вересня 2019 у м. Бєльсько-Бяла, тому бажаючі бджолярі можуть представити Україну на святі, взяти участь у ярмарку та представити свою продукцію. Одне з основних питань зустрічі — обговорення подальшої співпраці України та Польщі у контексті зустрічі польської делегації в Україні на Хортиці.

Виконано за допомогою Disqus