Господарство на Полтавщині розширило зембанк у 50 разів та оновило парк техніки

5 вересня 2019 1256 0
Господарство на Полтавщині розширило зембанк у 50 разів та оновило парк техніки
Господарство на Полтавщині розширило зембанк у 50 разів та оновило парк техніки

ФГ «Явір», що на Полтавщині, було засноване у 2002 р. Тоді у розпорядженні було всього 30 га. Зараз у господарстві наростили площі до 1,5 тис. га та оновили парк сільгосптехніки. Про це повідомляє Traktorist.ua.

Серед техніки виділяються три трактори Massey Ferguson.

«Торік ми придбали перший наш Massey Ferguson — модель 8737. У цьому році взяли ще два 6713. Насправді хотів брати трактори іншого бренду, але потім подивилися і віддали перевагу саме цьому бренду, який пропонує «Бізон-Тех». Мені трактор подобається і візуально, і тим, що він зручний, продуктивний, і ціна приваблива», — розповідає директор ФГ «Явір» Іван Семука.

За його словами, важливим фактором, який вплинув на вибір саме цього бренду став сервіс. Завдяки новому сервісному центру «Бізон-Тех» у Полтаві інженерна служба приїжджає протягом доби вдень і вночі. Техніка нова, тому несправностей ще не було. Сервісна служба приїжджала лише для того, щоб провести технічне обслуговування. А на початку експлуатації тракторів проводилося традиційне навчання трактористів.

Роман Столяренко (зліва), Іван Семука та керівник відділу продажів «Бізон-Тех» Наталія Жильникова

«Навчання складалося з теоретичної частини, з вивчення усіх повністю систем, з усіх обслуговуючих точок даного трактора та кабіні. Теоретична частина проводилася на базі даного господарства двом операторам і головним інженерам протягом 2 годин. Далі виїхали в поле, провели навчання по всім налаштуванням, після чого показали трактор в роботі. Далі, другий етап був навчання — робота в полі з плугом. Налаштували плуг, відладили всі системи, навчили операторів, а далі працювали уже на місці з агрегатом», — розповідає заступник керівника департаменту сільгосптехніки «Бізон-Тех» у Полтавській області Роман Столяренко.

Оператор господарства Микола Федина говорить, що перейти з МТЗ на Massey Ferguson для нього не було складністю через простоту французьких тракторів.

«Дуже простий трактор в експлуатації. І до того ж, дуже комфортабельний. Наприклад, така хороша амортизація, що навіть, їдучи полем 14-15 км/год, я того не відчуваю. Також дуже потужний і економний. MF 8737 проводить оранку з восьмирядним плугом на глибину до 30 см швидкості 10 км/год. А витрачає пального 18 л/га», — розповідає працівник господарства.

Крім тракторів Massey Ferguson, господарство «Явір» придбало ще й 16-рядну сівалку 9100, обладнану рішеннями Precision Planting: висівними апаратами vSet, системою автоматичного притиску DeltaForce.

Виконано за допомогою Disqus