З 10 га горіхового саду можна отримати мільйон гривень прибутку — фермер

6 вересня 2019 1577 0
З 10 га горіхового саду можна отримати мільйон гривень прибутку — фермер
Kurkul.com

Вирощування горіхоплідних культур є перспективним напрямком для українських фермерів. З 10 га насаджень грецького горіха за 10 років можна отримати близько мільйона гривень. Про це йдеться у спецпроекті «Хто хоче стати мільйонером, Або який прибуток отримують з 10 гектарів горіхів» на Kurkul.com.

«Стати Українськими Горіховими Еміратами — це реально! Тільки у нашому районі можемо засадити не десятки, а сотні гектарів горіхових садів. І забезпечити роботою не менше 1000 осіб. За нашими підрахунками, з 10 га насаджень грецького горіха за 10 років можна отримати близько мільйона гривень. І тоді б ми не йшли з простягнутою рукою в область: дайте дотацію», — розповів головою громадської організації «Горіхівництво Сквирщини» Борис Кухар.

Читати за темою: Секрети горіхового бізнесу: поради початківцям від Івана Юкала. Частина 1

Горіхівництво належить до однієї з найрентабельніших галузей виробництва. До вирощування горіхів придатні майже всі українські ґрунти, в тому числі такі малопопулярні як схили та еродовані землі, а для того щоб розпочати бізнес вистачає мінімальної площі у 0,5 га.

«Про стабільність галузі годі і говорити — горіхові сади прирівнюють до нерухомості, адже живуть вони 100-150 років, і завдати шкоди їм досить важко. І маючи якісну однорідну партію, їх можна вигідно продати за кордон», — йдеться у дописі. 

Виконано за допомогою Disqus