Українська органіка за п'ять років може завоювати світ

2 листопада 2015 75 0
Українська органіка за п'ять років може завоювати світ
Latifundist.comУкраїнська органіка за п'ять років може завоювати світ

Увесь світ через 5 років споживав би українську продукцію, якби Україна перейшла на органічний стандарт.

Про це Кurkul.com розповів засновник фермерського господарства «Фіра (Хмельницька область) Анатолій Мішовий.

«Усі ми знаємо, що конвекційної продукції Європа не потребує. Там цілковито панує інтерес до органіки. В умовах європейського середовища виростити органічний продукт, скажімо, овочі, набагато дорожче, ніж в Україні. Тому в Європі такі продукти вдвічі дорожчі від звичайних. Якщо люди чують, що автомобіль виготовлено в Німеччині, вони впевнені у його якості», — розповідає експерт.

Читати по темі: Мрія про органіку, або історія одного закуркулення

За його словами, якби вся продукція, вироблена в Україні, була органічною, Україна б не потребувала б жодної сертифікації, існував би стандарт роботи сільського господарства у державі, знаний на увесь світ.

«Цього досягнути цілком реально. Так, завоювати ринок важко. Але, справді думаючи про майбутні покоління, ми зможемо стати самодостатньою, дорогою, успішною державою. А думаючи про сьогоднішній день і про набивання кишень, ми самі себе знищуємо», — переконаний Анатолій Мішовий.

Також він додав, що багато фермерів давно за власної ініціативи відмовились від використання будь-якої хімії і виготовляють якісну екологічно чисту продукцію.

«Але їх проблема, як і моя, у тому, що взяти кредит в сільському господарстві на сьогодні крім крупних агрохолдингів не може ніхто. Фермер повинен працювати тільки за рахунок власних сил і ресурсів. А ще ми банально не маємо ринку збуту», — резюмував експерт.

Виконано за допомогою Disqus