Україна знизить дохід від експорту волоського горіха в новому сезоні — прогноз

7 вересня 2019 680 0
Україна знизить дохід від експорту волоського горіха в новому сезоні — прогноз
pixabay.com

На думку Міністерства сільського господарства США (USDA), в 2019 р. Україна збере на 5% менше волоських горіхів, ніж в 2018 р. Такий висновок організація зробила на підставі порівняння супутникових знімків нормалізованого індексу різниці в стані рослинності (NDVI) за 2018 і 2019 рр. Цей індекс говорить про те, що умови для вегетації волоського горіха, на думку фахівців, були гірші в першій половині 2019 р. Повідомляє EastFruit.

Таким чином загальний урожай волоського горіха в Україні, на думку USDA, досягне 121 тис. т, незважаючи на зростання площі під волоськими горіхами з 18,7 тис. га до 18,9 тис. га.

Читати за темою: Хто хоче стати мільйонером, Або який прибуток отримують з 10 гектарів горіхів

Прогнозується, що експорт впаде відразу на 14% до 85,3 тис. т в сезоні 2019/20 рр.

За словами аналітиків EastFruit, волоський горіх є головним джерелом експортної виручки серед всіх товарів плодоовочевого сектора, забезпечуючи більш $100 млн експортної виручки щорічно. Головними ринками збуту українського волоського горіха є Туреччина, Греція, Франція, Азербайджан, Ірак, Нідерланди, Грузія, Румунія, Ліван, Болгарія і Німеччина.

Україна також входить до трійки світових лідерів за обсягом експорту ядра волоського горіха, поступаючись лише США і Мексиці і випереджаючи таких великих експортерів як Чилі, Молдова і Китай. Відповідно, зниження обсягів експорту волоського горіха призведе також до зниження валютної виручки від його реалізації за кордон.

Виконано за допомогою Disqus