Страусина ферма окупиться за 2-3 роки

6 вересня 2019 257 0
Страусина ферма окупиться за 2-3 роки
news.agro

В Україні зростає попит на страусину продукцію. М'ясо, шкіра, жир, яйця і навіть кігті з пір'ям знаходять свого покупця. Причому, за словами власників страусиних ферм, попит набагато перевищує пропозицію. Щоб розпочати роботу страусиної ферми і поставити її на ноги потрібно не менше $30-40 тис. Проте окупиться вона за 2-3 роки. Повідомляє ubr.ua.

Цей бізнес хороший тим, що витрати на його розвиток можна розбити на декілька років. Спочатку взяти маленьких місячних страусенят (коштують від $100), поки вони ростуть побудувати вольєр або викупити старий корівник, коли вони почнуть нестися — придбати інкубатор. Без нього не обійтися, оскільки страуси в неволі яйця не висиджують.

«Місячне страусеня коштує 2,5 тис. грн. Чим старший страус, тим він дорожчий. Розмножуватися страуси починають в 2,5-3 роки», — розповіла власниця страусиної ферми Олена Кусяк.

Читати за темою: На Прикарпатті учасник АТО заробляє на страусиній фермі

За словами експертів, щоб почати роботу страусиної ферми і поставити її на ноги потрібно не менше $30-40 тис.

«Якщо серйозно займатися цією справою, окупитися можна за 2-3 роки. Але заняття це не з дешевих. Чим більше вкладаєте в такий бізнес, тим, відповідно, більше можна отримувати. Ця ніша ще досить вільна, а покупці є завжди. Туристи приїжджають і розкуповують все», — розповів власник страусиної ферми Сергій Швець.

Виконано за допомогою Disqus