Законопроект щодо дерегуляції має три особливості

2 листопада 2015 64 0
Законопроект щодо дерегуляції має три особливості
Vkurse.uaЗаконопроект щодо дерегуляції має три особливості

Підготовка законопроекту № 2558а від 31.08.2015 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» мала три особливості, пишуть «Новини співпраці з ЄС».

По-перше, весь процес — робота аналітиків, юристів та адвокаційні послуги — коштував відносно невеликих грошей. Загальна економічна вигода для України перевищувала вкладені у проект кошти у 40 тисяч разів. Це доводить, що для якісної гармонізації українського законодавства з європейським не потрібні мільйони.

По-друге, відбулося справді широке обговорення, свій внесок могли зробити всі зацікавлені особи. На сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України вивісили списки чинних на сьогодні 110 дозволів, і непотрібні чи шкідливі вибирали у тому числі за допомогою отриманої від бізнесу інформації.

По-третє, законопроект підтримано всіма трьома дотичними інституціями: Мінагропродом, Державним агенством рибного господарства та Державною інспекцією України з питань захисту прав споживачів.

Виконано за допомогою Disqus