Фермер сплатив 200 тисяч грн за самовільне захоплення землі

15 вересня 2019 290 0
Фермер сплатив 200 тисяч грн за самовільне захоплення землі

Під страхом кримінальної відповідальності «горе-фермер» відшкодував до бюджету 200 тис. грн. за самовільне захоплення землі. Повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Ізюмський міськрайонний суд області підтримав позицію прокуратури та затвердив угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні щодо самовільного зайняття землі (ч.1 ст. 197-1 КК України).

Як розповів керівник Ізюмської місцевої прокуратури Станіслав Гальченко, чоловіка, що без жодних дозвільних документів засіяв державні землі, зобов’язали сплатити штраф у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«У жовтні 2018 р. мешканець фермер самовільно засіяв озиминою 152 га сільгоспугідь. При цьому чоловік обробляв ділянку без жодних дозвільних документів на землю. Як з’ясувало слідство, зазначені площі з 2005 р. перебували у платному користуванні однієї з комунальних установ, тому розпоряджатися землями засуджений не мав права», — йдеться у повідомленні.

Протиправними діями державі було завдано майже 200 тис. грн. збитків. Під страхом кримінальної відповідальності «горе-фермер» добровільно відшкодував усю суму. Окрім того, згідно з вироком суду він має сплатити призначений штраф.

Читати за темою: На Харківщині родина фермерів 2 роки не сплачувала за оренду с/г землі

Виконано за допомогою Disqus