Ринок землі запустять 1 жовтня 2020 року — Гончарук

19 вересня 2019 164 0
Ринок землі запустять 1 жовтня 2020 року — Гончарук
Ринок землі запустять 1 жовтня 2020 року — Гончарук

Запуск ринку землі відбудеться 1 жовтня 2020 р. Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук 19 вересня під час конференції щодо реформи управління земельними відносинами під егідою Президента «Земля як фактор розвитку українського села», передає Kurkul.com.

«Ми відриваємо ринок землі не одразу. Ми думали зробити це з 1 липня наступного року. Проте, потім проконсультувалася і вирішили, що робити це влітку не дуже добра ідея. Тому, зараз та модель, яку ми пропонуємо, передбачає відкриття ринку з 1 жовтня наступного року», — сказав він.

Він додав, що за рік повинна бути проведена велика робота: знижені ставки по кредитах, а кредитування в гривня в банках має стати доступним для аграріїв.Також необхідно посилити роботу Антимонопольного комітету й навести порядок в Держгеокадастрі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що ринок землі буде доступний лише для українців.

Олексій Гончарук зауважив, що вже понад 1 000 компаній заснованих іноземцями, працюють на українській землі. Їм також потрібно дати можливість працювати після відкриття ринку.

«Компанії з іноземними інвестиціями матимуть доступ до купівлі землі за умови української реєстрації та капіталізації і сплати податків в Україні», — заявив він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою