Сезон лохини завершується низькими цінами

25 вересня 2019 2512 0
Сезон лохини завершується низькими цінами
pixabay.comСезон лохини завершується низькими цінами

Кінець сезону української лохини видався не зовсім вдалим для садівників, які сподівалися втримати високі ціни. Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.

Читати зе темою: Запилювачі та шкідники лохини

Майже до останнього були надії на ціни, які відкривали сезон лохини (близько 300-400 грн за кг), проте стрімкий ріст був притриманий конкуренцією із європейськими виробниками (Польщею). 

Європейські сусіди чекали на момент, коли можна було б експортувати до України свою ягоду, проте вітчизняні виробники стримали це, ціною того, що не змогли підняти реалізаційну ціну вище 200 грн/кг. 

Супермаркети та ринки реалізовують лохину і досі за цінами від 180 до 250 грн/кг, але по якості ягід можна резюмувати, що сезон все ж таки добігає кінця і наступний тиждень може бути останнім, коли покупці зможуть поласувати українською лохиною.

Експортна географія цього сезону не просто здивувала, а вразила багатьох не тільки розгалуженістю, але й вимогливістю ринків збуту. З такою роботою українських виробників, наступного сезону можна очікувати не тільки кількісного зростання експортних обсягів, але й якіснішого продукту із великою доданою вартістю.

Продовжуємо стежити за цінами з FreshBot:

Appstore

Google Play

Виконано за допомогою Disqus