Звіт USDA щодо запасів у США підвищив ціни на сою та кукурудзу

2 жовтня 2019 65 0
Звіт USDA щодо запасів у США підвищив ціни на сою та кукурудзу

Щоквартальний звіт USDA виявився підвищувальний для сої та кукурудзи. Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на прес-службу Agritel.

Станом на 1 вересня запаси кукурудзи в США становили 53,7 млн ​​т, що значно нижче оцінок трейдерів (USDA в вересневому звіті оцінив їх в 62,12 млн т) і на 1% поступається показнику минулого року. Запаси сої на 7% поступаються оцінкам в вересневому прогнозі USDA 27,36 млн т і складають 24,85 млн т, що перевищує рівень минулого року.

«Цей звіт виявився підвищувальний для сої та кукурудзи. Фонди були змушені викуповувати свої короткі позиції. Вчора вони виступили чистими покупцями 55 тис. лотів кукурудзи, 17 тис. лотів сої та 7 тис. лотів пшениці», — йдеться в повідомленні.

Збирання врожаю кукурудзи в США завершено лише на 11% площ, сої — на 7% в порівнянні з середніми темпами в 14% і 6% відповідно. Це відображає затримку темпів розвитку посівів через пізню посівну.

«Ціни на сою також знайшли деяку підтримку з боку зростання експортної активності, особливо продажів в Китай, який за підсумками минулого тижня купив понад 1 млн т американської сої», — відзначили аналітики.

Читати за темою: Ціни, урожай, стан посівів і прогнози виробництва кукурудзи у 2019 році

Виконано за допомогою Disqus