Ціна картоплі за місяць зросла на третину

2 жовтня 2019 1861 0
Ціна картоплі за місяць зросла на третину
pixabay.comЦіна картоплі за місяць зросла на третину

На київському гуртовому ринку «Столичний» протягом вересня найбільше подорожчали кабачки — на 42%, та картопля — на 32%. Про це повідомляє agrotimes.ua з посиланням на Економічний дискусійний клуб.

Читати більше: Світлана Шмунь: Кольорову картоплю розбирають, як гарячі пиріжки

Для порівняння, на варшавському гуртовому ринку «Броніше» кабачки подорожчали на 100%, а картопля — на 22%.

«На гуртовому ринку «Столичний» середні гуртові ціни на більшість видів овочів, за якими здійснюється моніторинг, зростали», — йдеться у повідомленні.

Найпомітніше подорожчали: капуста цвітна — у 2 рази, кабачки — на 42%, картопля — на 32%, часник — на 33% та баклажани — на 22%.

Серед овочів, що подешевшали у вересні слід відмітити моркву, огірки, капусту броколі. Ціни на плоди та ягоди зростали. Виключенням був виноград, який подешевшав упродовж місяця на 12%. Ціни на яблука та сливи залишилися стабільними. З початку місяця найбільше подорожчали кавуни, дині та груші, ціни на які зросли на 67%-79%

На гуртовому ринку «Броніше» протягом першого місяця осені серед овочевої групи найбільше подорожчали кабачки (у 2 рази) та огірки (на 88%). Водночас відчутно подешевшали буряки — на 63% та морква — на 25%. Що стосується плодово-ягідного асортименту, то на польському ринку стрімке зростання цін спостерігалося на полуницю та сливи. Вартість яблук, малини та винограду зменшилася на 17%-22%.

«Порівняльний аналіз дає підстави зробити висновок, що на польському та українському гуртових ринках оптові ціни на овочі борщового набору у вересні знаходилися приблизно на однаковому рівні. Водночас на польському оптовому ринку ціни на картоплю наразі є на 25%-42% нижчими, ніж в Україні», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus