Виробництво зернових у світі знизиться — прогноз

3 жовтня 2019 74 0
Виробництво зернових у світі знизиться — прогноз
Kurkul.comВиробництво зернових у світі знизиться — прогноз

Прогноз виробництва зернових у світі у 2019 р. знижений на 2,2 млн т до 2,71 млрд т, але це все ще на 53 млн т (2%) більше, ніж було вироблено в 2018 р. Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на дані звіту експертів Food and Agriculture Organization.

«Основна причина поточного зниження прогнозу пов'язана з очікуваним скороченням світового виробництва рису і пшениці, при цьому прогнозоване зростання обсягів виробництва фуражних зернових не дозволив повністю нівелювати таке падіння», — йдеться у повідомленні.

Згідно з даними аналітиків FAO, світове виробництво пшениці передбачається на рівні 766 млн т, що майже на 1 млн т нижче прогнозу минулого місяця, хоча як і раніше є рекордним рівнем. Це зниження обумовлене триваючої посухою в східних регіонах Австралії і очікуваним в зв'язку з нею скороченням виробництва.

Згідно з повідомленням, на 2019 р. виробництво фуражних зернових в світі прогнозується на рівні 1,43 млрд т, що на 2,5 млн т вище за вересневий прогнозу.

Експерти вказали, що більш оптимістичні очікування пов'язані головним чином з поліпшенням прогнозів на урожай ячменю, до того ж в цілому позитивні прогнози світового виробництва кукурудзи були ще збільшені у зв'язку з підвищенням оцінок виробництва в Бразилії, де завершується збирання другого (основного) врожаю цього року.

Крім того, у зв'язку з розширенням посівних площ під кукурудзою в Сполучених Штатах Америки ,у порівнянні з початковими очікуваннями був підвищений і прогноз її виробництва, проте це зростання не позначилася на прогнозі світового виробництва, оскільки він був знівельований скороченням на таку ж величину прогнозу по Європейському союзу .

Виконано за допомогою Disqus