Керівництво Укрдержфонду фермерів підозрюють в організації корупційної схеми

7 жовтня 2019 439 0
Керівництво Укрдержфонду фермерів підозрюють в організації корупційної схеми

Керівництво Українського державного фонду підтримки фермерських господарств разом з керівництвом Асоціації фермерів і приватних землевласників правоохоронці підозрюють в організації корупційної схеми при видачі державної допомоги фермерам. Про це повідомляють «Українські Новини».

Як повідомили в прес-службі прокуратури Миколаївської області,  працівники прокуратури та СБУ затримали співробітника Миколаївського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств за підозрою у вимаганні та отриманні хабара в сумі 40 тис. грн.

Наступного дня управління СБУ в Миколаївській області повідомило про затримання голови обласної асоціації фермерів та землевласників. Оперативники встановили, що він вимагав у місцевого фермера 40 тис. грн за узгодження питання про виділення бюджетних коштів. Щоб отримати безвідсотковий державний кредит, фермери, як стверджують в СБУ, повинні були виплатити відкат у розмірі 10% від суми фінансової допомоги.

Підозрюваним інкримінують одержання неправомірної вигоди і вимагання (ч.3 ст.368 Кримінального кодексу). Максимальна санкція статті — позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

За версією слідства, чиновники Укрдержфонду і керівництво Асоціації фермерів, перебуваючи в злочинній змові, налагодили корупційну схему національного масштабу. Так, щоб отримати безвідсотковий державний кредит, фермери повинні перерахувати на рахунок асоціації під виглядом «членського внеску» відкат у розмірі 10-20% від суми кредиту. Наразі слідчим шляхом перевіряється причетність до схеми інших областей.

Виконано за допомогою Disqus