На Волині вироблено 40 тис. т цукру

5 листопада 2015 59 0
На Волині вироблено 40 тис. т цукру
Latifundist.comНа Волині вироблено 40 тис. т цукру

На Волині завершується збирання цукрових буряків, пише прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, залишилось зібрати дещо більше 400 га. Середня урожайність у цьому році становить 340 ц/га, а в агроформуваннях Локачинського, Володимир-Волинського, Луцького та Турійського районів вона складає 400 ц/га і вище.

«На кінець жовтня на цукрові заводи області надійшло 375 тис. т цукрових буряків. Відтак, із початку сезону перероблено 334 тис. т цукрових буряків та вироблено вже 44 тис. т цукру. Зокрема, ПАТ «Гнідавський цукровий завод» виготовив 32 тис. т, а ПП «Європацукор» — 12 тис. т, що не менше, аніж минулоріч», — сказав директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко.

На його думку, галузь буряківництва має хороші перспективи, позаяк ситуація складається сприятливим чином для її подальшого розвитку. Головною мотивацією аграріїв до збільшення посівних площ цукрових буряків є поточна ринкова ціна на цукор, а також об’єктивні підстави розраховувати на її подальше збереження.

«За попередніми прогнозами, ймовірне збільшення експорту цукру до країн Європейського Союзу, що також спонукатиме волинських виробників до активної роботи у цій галузі», — підсумував посадовець.

Виконано за допомогою Disqus