Орендна плата за землю зросте у півтора рази — експерт

6 листопада 2015 70 0
Орендна плата за землю зросте у півтора рази — експерт
News.headline.kzОрендна плата за землю зросте у півтора рази — експерт

В Україні наступного року вартість оренди землі як мінімум зросте у 1,5 рази, вважає генеральний директор «Українського клубу аграрного бізнесу» (УКАБ) Тарас Висоцький, пише UBR.

За його словами, вже наступного року, згідно з положеннями Податкового кодексу України, нормативна грошова оцінка буде проіндексована відповідно до зростання індексу споживчих цін (торік зростання цін склало 24%, зараз — вже майже 45%).

«Це призведе до збільшення вартості оренди землі мінімум у 1,5 рази. Уже зараз частка плати за оренду землі становить близько 10% у загальній собівартості виробництва. Після індексації цей показник зросте до 15-16% і буде найвищим у світі», — вважає він.

За словами директора агробізнесу агропромхолдингу «Кернел» Євгена Осіпова, сьогодні говорити про ринок землі, яка потребуватиме додаткових інвестицій у її купівлю, — це нонсенс.

«Учора Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин розглянув 7 земельних законопроектів і рекомендував Раді прийняти законопроект №3404 за основу і у цілому. Суть документа — заборона відчуження земель сільськогосподарського призначення», — сказав заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

Виконано за допомогою Disqus