Підприємство з переробки горіхів окупиться за півтора року

15 жовтня 2019 273 0
Підприємство з переробки горіхів окупиться за півтора року
pixabay.com

Переробка волоських горіхів є перспективною ідеєю для бізнесу в Україні. Вкладені в її реалізацію кошти окупляться за півтора року, а за чотирирічний період рентабельність інвестицій складе 250-300%. Повідомляє pro-consulting.ua.

«Волоські горіхи є одними з найпопулярніших видів горіхів в нашій країні. Українська територія повністю входить в 7% поверхні земної кулі, де цей вид горіхового дерева взагалі може рости. Здавалося б, самою природою визначено розвивати виробництво і переробку волоських горіхів в нашій країні — це дозволить як задовольнити потреби власного ринку, так і заробити на експорті», — йдеться у повідомленні.

Процес створення заводу по переробці волоських горіхів складається з декількох послідовних етапів. Для їх здійснення буде потрібно близько $1 млн. Найбільш місткими статтями витрат є придбання обладнання (48%), будівництво виробничо-складського комплексу (23%) і поповнення фонду оборотних коштів (21%).

Готове підприємство зможе переробляти до 5 т волоських горіхів в день, на виході отримуючи ядра різного ступеня дроблення, перегородки і паливні пелети з шкаралупи. Таким чином, проект організації підприємства з переробки волоських горіхів окупиться протягом півтора року, а до закінчення проектного періоду інвестор зможе поповнити свій капітал ще $2 млн.

Читати за темою: Хто хоче стати мільйонером, Або який прибуток отримують з 10 гектарів горіхів

Виконано за допомогою Disqus