Держветфітослужба співпрацює з громадськістю

8 листопада 2015 28 0
Держветфітослужба співпрацює з громадськістю
Кurkul.comДержветфітослужба співпрацює з громадськістю

В Україні розпочато реформування державної системи управління у галузі ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, сферах карантину та захисту рослин. Про це заявив заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Олександр Вержиховський, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За його словами, незважаючи на складнощі, діяльність служби та її центрального апарату як ніколи відкрита і прозора для суспільства і бізнесу. Протягом цього року зроблено значний крок з дерегуляції. Зокрема, скасовані дозволи на імпорт підконтрольних Держветфітослужбі вантажів, відмінені карантинні сертифікати та свідоцтва (Ф-2) на зерно фуражне при переміщенні у межах України.

На його думку, з метою розвитку експортного потенціалу країни та підтримки вітчизняних товаровиробників Держветфітослужба проводить значну роботу з диверсифікації та розширення ринків збуту. Діяльність служби перебуває під пильним контролем громадськості. Здійснюються рішучі дії щодо подолання корупції та зловживань з боку посадовців.

«Спільно з суспільством ми зможемо вчасно виявляти факти, оприлюднювати їх та відповідним чином відповідати на них. Аби громадськість бачила, що позитивні зрушення відбуваються», — наголосив Олександр Вержиховський.

Виконано за допомогою Disqus