Названо область за найбільшою кількістю сертифікованих пасік

23 жовтня 2019 301 0
Названо область за найбільшою кількістю сертифікованих пасік
Kurkul.comНазвано область за найбільшою кількістю сертифікованих пасік

В Україні зросла кількість сертифікованих пасік, незважаючи на клопітку процедуру оформлення документів та отримання дозволів. На сьогоднішній день офіційно сертифікати мають близько 70 пасік. Про це в ході медового форуму «Україна медова і світ» повідомив Олександр Гера, представник компанії «Органік Стандарт», передає agro-yug.com.ua.

Читати за темою: Реєструємо пасіку: покрокова інструкція

Експерт зазначив, що пасічники прагнуть отримати сертифікат на виготовлення еко-меду, який з кожним роком набирає свою популярність в світі.

«З кожним роком кількість сертифікованих пасік в Україні зростає. На сьогоднішній день лідерами по сертифікованим пасікам є Миколаївська та Луганська області. Загалом по Україні сертифікати мають 40 пасік — це за 2018 р., за 2019 р. сертифікати отримали ще 30 пасік та 70 знаходяться на стадії узгодження всіх бюрократичних питань. Після сертифікації пасіки є ще ряд проблем, починаючи з території, на якій буде розміщено пасіку, закінчуючи видом бджіл. Але це не зупиняє бджолярів, які прагнуть виготовляти еко-мед», — розповів Олександр Гера.

Виконано за допомогою Disqus