Аграрії збільшать посіви сої

9 листопада 2015 62 0
Аграрії збільшать посіви сої
Soycandle.euАграрії збільшать посіви сої

Ринок сої у найближчій перспективі збереже за собою право називатися одним із найбільш динамічних сегментів олійного ринку України.

Таку думку на міжнародній конференції «Олійножирова промисловість-2015» у Одесі висловила аналітик ІА «АПК-Інформ» Анна Бурка, пише «АПК-Інформ».

«Запорукою успіху сої на українському ринку стане стабільно високий попит на олійну, а також сприятливі погодно-кліматичні умови України, що буде стимулювати збільшення виробництва сої у країні — до 2017/18 МР можливе зростання посівних площ до 2,3 млн га, а валового збору — до 4,6 млн т», — відзначила аналітик.

Експерт підкреслила, що в Україні є всі необхідні передумови для збільшення обсягів переробки олійної, а саме введення в експлуатацію нових і модернізація вже існуючих ліній, а також існує високий імпортний попит на продукти переробки.

«У результаті, до 2017/18 МР Україна здатна збільшити обсяги переробки сої до рекордних 1,5 млн т», — вважає експерт.

Також вона додала, що відсутність експортних мит, географічна близькість України до великих імпортерів і хороші логістичні можливості створюють умови для зміцнення позицій України на світовому ринку сої.

«Вплив вищевказаних чинників дозволяє прогнозувати досягнення чергового рекордного показника обсягів експорту української сої — на рівні 2,5 млн т», — резюмувала експерт.

Виконано за допомогою Disqus