Науковці запропонували земельний законопроект з обмеженнями

31 жовтня 2019 386 0
Науковці запропонували земельний законопроект з обмеженнями
Kurkul.comНауковці запропонували земельний законопроект з обмеженнями

Науковці запропонували свій проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Він містить обмежувальні норми, що не допускають обезземелення селян і зниження рівня продовольчої безпеки України. Про це повідомляє AgroPolit.com з посиланням на УНІАН.

Читати за темою: Відкриття ринку землі в Україні: хронологія подій

Законопроект презентовано на конференції «Земля — потенціал енергетичної, економічної та національної безпеки держави» за участі 600 науковців, вчених, академіків, аграріїв, представників територіальних громад, політиків, правників, експертів та студентів

З аналізом проблем обігу земель в Україні, роз’ясненням усіх ризиків та загроз, що закладені у законопроектах виступив академік НААН України, голова Селянської Спілки України Григорій Калетнік.

«Допуск до ринку землі юридичних осіб, на початковому етапі, – це, по суті, відкриття продажу землі іноземцям, адже визначити кінцевого бенефіціара практично неможливо. Не ринок землі сьогодні на часі, а серйозна програма  економічного розвитку. Земля в руках українця — це продовольча і національна безпека держави! Необхідно прописати запобіжники, які збережуть землю для наших дітей, для держави, аби вона не зникла з карти світу», — зазначив Григорій Калетнік.

Виконано за допомогою Disqus