Експерт спрогнозував подорожчання гречки

10 листопада 2019 398 0
Експерт спрогнозував подорожчання гречки
agro-business.com.ua

В Україні до кінця 2019 р. окремі види молочних продуктів можуть подорожчати на 2%. У свою чергу, вартість свинини за кілограм зросте на 1-1,5 грн. А вартість гречки може зрости ще приблизно на 2 гривні. Такі прогнози озвучив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Повідомляє agro-yug.com.ua.

«На жаль, без зростання тут не обійтися. Але воно буде незначним… Думаю, ми будемо бачити десь, в середньому, зростання на 0,7-0,8% кожного місяця. За листопад-грудень ми побачимо десь півтора, а щодо окремих видів молочки можливо навіть на 2% зростання», – сказав Олексій Дорошенко.

За його словами, вершкове масло може трохи швидше зростати у ціні.

«Можливо вершкове масло трошки швидше буде зростати, адже воно експортно орієнтоване. Якщо буде попит на українську продукцію за кордоном, то її будуть більше вивозити, що призведе до підвищення ціни», — розповів експерт.

Щодо вартості свинини, то до кінця поточного року ціна за кілограм зросте на 1-1,5 грн.

«Вартість гречки до кінця року буде зростати. Хоча наразі вона зробила досить швидкий стрибок вгору, тому, можливо, трохи призупиниться. Але все одно є потенціал для зростання ще приблизно на 2 гривні», — зазначив експерт.

За його словами, це через те, що її значно менше посіяли, але водночас не заборонили для імпорту з Росією.

«І тому ми бачимо, що якраз ціна російської гречки може збивати внутрішню ціну. Але наразі для зростання вартості є умови», — додав Олексій Дорошенко.

Нагадаємо, що Kurkul.com проводить опитування серед учасників ринку щодо пропозиції компанії Corteva продавати насіння Pioneer у товарний кредит.

Ми пропонуємо вам розповісти, за яких умов ви згодні будете купувати насіння Pioneer у кредит.

Виконано за допомогою Disqus