На Миколаївщині фермер незаконно використовував с/г землі

9 листопада 2019 1319 0
На Миколаївщині фермер незаконно використовував с/г землі

На Миколаївщині викрито незаконне користування сільськогосподарськими землями вартістю понад 200 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Вознесенської місцевої прокуратури.

Вознесенській місцевій прокуратурі вдалося відстояти позицію щодо неможливості перебування  у користуванні фермерського господарства державної земельної ділянки без належної правової  підстави.

Прокуратурою встановлено, що земельна ділянка державної форми власності у 1994 р. була надана фізичній особі на підставі акту на право постійного користування. У зв’язку з тим, що вказана особа у 2012 р. померла, відповідно до положень чинного законодавства право користування землею припинилось. Однак, незважаючи на це фермерське господарство продовжило використання зазначеної ділянки.

Читати за темою: Ринок землі в Україні: моделі, оцінки, думки експертів та статистика

Вказане стало підставою для заявлення ще у липні 2018 р. прокурором позову про повернення земельної ділянки, у задоволенні якого було відмовлено судами різних  інстанцій. 

За касаційною скаргою прокурора,  вдалося скасувати  негативні судові рішення та повернути  справу  на новий судовий розгляд.

Як наслідок, Господарським судом Миколаївської області позовні вимоги прокуратури задоволено, державі в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області повернуто зазначену земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 9,3 га вартістю понад 200 тис. грн, розташовану в межах території Ставківської сільської ради Веселинівського району.

Виконано за допомогою Disqus