Вперше за роки незалежності — на Луганщині відкрито новий молокозавод

12 листопада 2019 1299 0
Вперше за роки незалежності — на Луганщині відкрито новий молокозавод
Kurkul.com

В селі Привілля Троїцького району Луганської області ПСП «Агрофірма «Привілля» 11 листопада 2019 р. урочисто відкрила завод з переробки молока, повідомляє Kurkul.com

Зі слів директора ПСП «Агрофірма «Привілля» Дмитра Оденчука, ідея з відкриття власного молокозаводу виникла після початку воєнного конфлікту на сході, коли виникли труднощі з продажем виробленого молока місцевим молокозаводам.

«Тваринництво — це соціальний проект. Чоловіки працюють на тракторних бригадах, а для жінок роботи немає. Тому я вирішив зберегти тваринництво, зберігши робочі місця», — акцентував Дмитро Оденук.

Та додав, що завод побудовано для переробки молока і виготовлення йогуртів, м'яких сирів, ряжанки, кефіру і розрахований переробляти 15 т молока за зміну.  Виробничі потужності обслуговує штат із 6 осіб. Коли підприємство, почне працювати на повну потужність, то штат збільшать до 10 чоловік.

Читати за темою: Родинна справа Оденчуків: Своїм дітям довіряєш, як нікому

Наразі завод працює на 30% запланованої потужності, переробляючи 5 т молока за зміну. Працює підприємство виключно на сировині власного виробництва ПСП «Агрофірма «Привілля». Від закупівлі молока у населення відмовились, бо сировина не відповідає вимогам вищого ґатунку.

«Зараз в господарстві надаємо за добу 5 т молока, їх і переробляємо. Пройшли сертифікацію по HACCP. За підтримки місцевої влади ОТГ можемо за 2 роки наростити виробничі потужності до 20 т молока за добу за рахунок збільшення власного дійного стада », — поділився планами Дмитро Оденчук

Виконано за допомогою Disqus