Із приходом морозів зросте ціна буряку

12 листопада 2019 42 0
Із приходом морозів зросте ціна буряку
pixabay.com

Цього тижня ціна буряку в крамницях коливалась від 6,5 до 11 грн/кг. Експерти прогнозують, що ціна зросте із приходом морозів. Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.

Кількість виробників, які постійно вирощують буряк, щорік не дуже і змінюється, адже продажі, по відношенню до інших овочів дуже малі, а експортна привабливість дуже низька. Проте, за останні роки, на тлі подорожчання усіх овочів борщового набору, буряк теж набрав, та спускатися не збирається.

«На цьому тижні, купуючи буряк у вітчизняних крамницях, звичайний покупець мав сплатити від 6,5 до 11 грн/кг, в залежності від регіону та мережі. Ціни на ринках, із приходом морозів, підскочать, але і зараз там треба заплатити 7-8 грн/кг», — йдеться у повідомленні.

При тому, що собівартість вирощування буряку щорічно росте, виробники роблять правильні кроки у напрямку сортування, пакування і переробки буряку, видаючи ринку дрібну фасовку (по кілька штук), миту продукції, чищену вакумовану та інші види, що робить вирощування буряку більш привабливим.

Продовжуємо стежити за цінами з FreshBot:

Appstore

Google Play

Виконано за допомогою Disqus