Сімейне господарство налагодило зрошення на 650 га

13 листопада 2019 91 0
Сімейне господарство налагодило зрошення на 650 га
Kurku.comСімейне господарство налагодило зрошення на 650 га

У ТОВ «Лан», ща на Дніпропетровщині заклали зрошення на 650 га за 8 місяців. Про це йдеться у випуску проекту «Хвала рукам, що пахнуть хлібом» від Kurkul.com та банку ПУМБ.

Керують господарством батько Сергій Маловік та двоє його синів — Сергій та Микола.

Ініціювали впровадження зрошення у господарстві саме Сергій молодший та Мкола Маловіки. Батько ж спочатку сумнівся, але потім погодився на пропозицію синів.

Але сини нас настільки захопилися цієї ідеєю, що швидко дізналися, як це працює в колег із Черкащини, підготували бізнес-план і таки переконали батька в необхідності встановити зрошувальні машини. 

«Коли ми робили зрошення, Сергій Володимирович каже, «Що ви там розумієте? Що ви там думаєте...». Потім він тиждень подумав і каже: «Ну, якщо будете робити, займайтеся», — розповідає Микола Маловік.

Так, Маловіки вже почали отримувати перші відмінні результати на зрошуваних полях.

«Ми підняли дуже великий об'єм робіт. Ми за період зими вклали і освоїли біля 75 млн коштів», — Сергій Маловік (старший).

Михайло Маловік зазначив, що ніхто не вірив, що за 8 місяців на господарстві зможе запрацювати з нуля зрошення на 600 га.

«Були перериті всі поля, перерите все. Вкладені труби, запаяно все, зібрані всі машини. І це завдяки синам, завдяки колективу. Завдяки всім ми його підняли і ввели в дію», — Сергій Маловік (старший).

Виконано за допомогою Disqus