Запорізькі фермери виготовляють найдорожчу ікру в світі

14 листопада 2019 739 0
Запорізькі фермери виготовляють найдорожчу ікру в світі
actual.today

Підприємці із селища Новотроїцьке Бердянського району Запорізької області вирощують равликів і розвивають екотуризм. Спробувати равликів за унікальною рецептурою і найдорожчу ікру в світі пропонує сім'я Мостових. Повідомляє Актуально.

Унікальний сімейний бізнес Марина Мостова з чоловіком заснували в 2018 р. На равликовій фермі вони вирощують харчових равликів за класичним французьким, грецьким і польським методами.

Експортують запорізьких равликів в країни Європи, найбільше — в Іспанію та Італію. Спробувати делікатеси з равликів можуть і українці — безпосередньо на фермі родини.

«Ми виготовляємо равликів по-бургундські, які подаються з класичним бургундським, а також мексиканським соусом. У нас можна спробувати найдорожчу ікру в світі. А також печінкові паштети з печінки равликів», — розповіли фермери.

Читати за темою: Тернопільські фермери готові сформувати ринок равликів в Україні

На поживних равликів сім'я планує розвивати в регіоні екотуризм.

«Ми розвиваємо бізнес екотуризму, запрошуємо всіх бажаючих до нас на екскурсію. На нашій фермі можна буде подивитися повний процес виведення равликів від ікри до зрілого молюска. І ми плануємо подаватися на грантову підтримку для отримання необхідного обладнання», — додала Марина Мостова.

Також підприємці Мостові об'єдналися разом з іншими равликовими фермерами у Всеукраїнську асоціацію виробників равликів «Eco Snail Group». До асоціації входять ферми Києва, Дніпра і Запорізькій області.

Виконано за допомогою Disqus