Мораторій треба продовжити на три роки — думка

11 листопада 2015 42 0
Мораторій треба продовжити на три роки — думка
Latifundist.comМораторій треба продовжити на три роки — думка

Знімати мораторій на землю можна тільки через два-три роки, вважає народний депутат України Іван Мірошниченко, пише «ПроАгро».

За його словами, Верховна Рада України була змушена продовжити дію земельного мораторію. Сьогодні іншого виходу немає. Скасувати його без втрат для громадян України можна через два-три роки.

«А за цей час потрібно забезпечити українським власникам, нашим громадянам і власникам земельних паїв рівність можливостей з іншими учасниками ринку, альтернативу вибору і можливість проектного фінансування з високим рівнем локалізації реалізації цих проектів», — сказав він.

Іван Мірошниченко визначив ряд технічних проблем і основний політичний аспект у питанні відкриття земельного ринку.

«Перший вирішується досить швидко і легко. Питання наповнення кадастру, прийняття дорожньої карти з питань земельного законодавства та інші вирішимо за рік-півтора. Набагато важливіше другий блок. До запуску ринку землі держава зобов'язана посилити конкурентоспроможність наших громадян — власників землі, відновити соціальну справедливість і відповідальність держави перед своїми громадянами», — розповів він.

Також він додав, що їм потрібно забезпечити рівність можливостей і альтернативу вибору. Відкриваючи ринок сьогодні цього досягнути неможливо.

Виконано за допомогою Disqus