СБУ перевірятиме підозрілі угоди про купівлю с/г землі

20 листопада 2019 200 0
СБУ перевірятиме підозрілі угоди про купівлю с/г землі

Служба безпеки України та розвідка перевірятимуть підозрілі угоди про купівлю землі сільськогосподарського призначення. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства Тимофій Милованов. Повідомляє Радіо Свобода.

Про це він сказав у відповідь на припущення, що жителі непідконтрольних українській владі територій з українськими паспортами зможуть купувати землю «в інтересах Росії, за гроші Росії».

«Для цього є СБ. Для цього є Служба зовнішньої розвідки. Ця інформація є. Вона під грифом, і, дійсно, ми ці угоди будемо скасовувати», — сказав Тимофій Милованов.

Міністр наголосив, що до 2017 р. російська компанія через посередників контролювала 200 тис. га.

«Тому статус-кво насправді дозволяє бути непрозорому власнику. Нібито в оренді, а контролюється російською компанією. І все це сьогодні можливо», — заявив Тимофій Милованов.

Він додав, що Рада національної безпеки та оборони України може заблокувати будь-яку угоду.

«Будується механізм аналітичний, коли Служба розвідки чи внутрішня служба надають інформацію про те, що є небезпечним для України. Має РНБО чи інші установи просто заборонити угоду», — зазначив міністр.

Нагадаємо, 13 листопада Верховна Рада в першому читанні підтримала проект закону про ринок землі сільськогосподарського призначення з 1 жовтня 2020 р.

Виконано за допомогою Disqus