ОПЗ перевантажив понад 200 тисяч тонн карбаміду

21 листопада 2019 245 0
ОПЗ перевантажив понад 200 тисяч тонн карбаміду
yuzhny.gov.uaОПЗ перевантажив понад 200 тисяч тонн карбаміду

Цех перевантаження карбаміду Одеського припортового заводу працює продовжує працювати на експорт. Постачання добрив за кордон відновилася у вересні. Цех перевантажує не лише карбамід, який виробляє ОПЗ, а і добриво двох інших підприємств України.Про це повідомляє прес-служба Южненської міської ради.

«Протягом останнього тижня на причалі стояло судно «African puffin» дедвейтом 50 тис. т. Це вже шостий балкер, який завантажується з моменту відновлення роботи на експорт. Перший суховантаж зайшов у середині вересня. За цей період перевантажено понад 200 тис. т карбаміду», — йдеться у повідомленні.

Перевантаження карбаміду зараз здійснюється тільки насипним способом. На завантаження міндоброво йде трьома потоками: карбамід ОПЗ, який йде напряму з цеху виробництва, зі складів підприємства та карбамід, який прибуває вагонами з інших міст. Судно «African puffin» було завантажено і 17 листопада та відправилося до Індіїї.

Нагадаємо, ОПЗ після майже півторарічного простою запустив виробничі потужності 1 серпня 2019 р. Працює підприємство за давальницькою схемою з компанією «Агро Газ Трейдинг». Договір триватиме до 1 грудня.

«Відновлення роботи на експорт вигідно для нашого підприємства. Ми почали розраховуватися за нашими старим борговим зобов’язанням. Ми стабілізували рівень заробітної плати та підняли загальний рівень доходу, скажімо так, не заробітної плати, а доходу, який отримують працівники заводу. Зазначу, що реалізації на внутрішній ринок поки що немає, адже ринки приблизно однакові. Тож і заводу, і фірмі-давальцю зручніше працювати на експорт», — зауважив в. о. директора ПАТ «ОПЗ» Сергій Назаренко. 

Наразі в управлінні підприємства планують продовжити роботу з компанією «Агро Газ Трейдинг» принаймні до 1 січня. Проте до Наглядової ради ОПЗ направлений пакет документів на пролонгацію договору з нинішнім партнером ще на 4 місяці.

Виконано за допомогою Disqus