Литовські фермери вивели техніку на дороги у знак протесту

27 листопада 2019 59 0
Литовські фермери вивели техніку на дороги у знак протесту
eurointegration.com.uaЛитовські фермери вивели техніку на дороги у знак протесту

Литовські фермери виступили з протестом проти запланованих урядом змін у податковій політиці. Очікується, що по всій країні виведуть близько 2-3 тис. одиниць сільгосптехніки. Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на «Європейську правду».

Нагадаємо, тисячі німецьких фермерів на тракторах влаштували протест в Берліні.

Фермери вимагають відмовитися від закладеного в проект держбюджету на 2020 р. плану збільшення акцизу на дизельне пальне, на якому працює сільгосптехніка. Цей акциз планується підвищити на 7,2%.

Глава правління Асоціації виробників зернових культур Ігнас Янкаускас підкреслив, що фермери готові до продовження протестів, якщо не дочекаються від уряду належної реакції. Він не виключив, що аграрії можуть вдатися до блокування доріг.

За словами протестувальників, влада вбиває литовські села, підвищуючи податки.

«Якщо уряд, підвищуючи податки, скорочує число селян і виганяє їх з сіл, то в Литві може взагалі не бути сіл. Ми просто намагаємося з'ясувати, чи дійсно Литва хоче вбивати села. Ми хочемо зазначити, що існує дуже негативне ставлення до фермерів, що ми дуже багаті, що не відповідає дійсності», — заявив один з учасників протесту у Вільнюсі.

У Вільнюсі колону з близько пів сотні тракторів супроводжувала поліція, особливих перебоїв руху транспорту це не викликало. Акція була узгоджена з місцевою владою.

Виконано за допомогою Disqus