Правки до закону про ринок землі будуть розглядати на початку грудня — Сольський

27 листопада 2019 135 0
Правки до закону про ринок землі будуть розглядати на початку грудня — Сольський
Kurkul.com

Сьогодні, тобто 27 листопада закінчується термін подачі поправок до основного законопроекту про відкриття ринку землі №2178-10, на наступному тижні їх почнуть обробляти. Про це повідомив голова аграрного комітету Микола Сольський, інформує прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

За його словами, серед правок до законопроекту: іноземці зможуть бути учасниками підприємств, зможуть купувати сільськогосподарську землю тільки за умови затвердження такого рішення на референдумі, також істотно буде знижена концентрація земель в одних руках.

Читати за темою: Для кого запрацює ринок землі ― колонка редактора

Уповноважений Президента із земельних питань Роман Лещенко розповів про національний діалог в рамках регіональних земельних форумів, який вже сьогодні проведено в 15 регіонах.

«Попереду — зустрічі з представниками громадськості, всіма суб'єктами господарювання, які зацікавлені в питанні земельної реформи. Ми очікуємо дійти того компромісу, який дозволить провести земельну реформу максимально ефективно і прозоро», — додав Роман Лещенко.

В ході обговорень учасників поінформували про парламентські ініціативи в сфері децентралізації та впровадження обороту земель, як ефективного інструменту розвитку ОТГ.

Виконано за допомогою Disqus