Назвали область-лідер із вирощування органічної малини в Україні

30 листопада 2019 394 0
Назвали область-лідер із вирощування органічної малини в Україні
pixabay.com

На Полтавщині вирощують найбільше, порівняно з іншими регіонами України, органічної малини. Про це заявив директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов, повідомляє «Урядовий кур'єр».

За його словами, підприємство «Сади Диканщини» вирощує органічні яблука і малину. Насаджень малини має 13 га — це найбільша площа під органічними ягодами в Україні.
«У нас зареєстровані і мають органічні сертифікати 30 підприємств, які спеціалізуються на вирощуванні сільгосппродукції. Зокрема «Агро Маяк» в Котелевському районі займається садівництвом і ягідництвом. Підприємство «Сади Диканщини» — яблука і органічну малину», — розповів Сергій Фролов.

Підприємство відправляє органічну малину на експорт. Однак, чиновник сподівається, що органічна ягода буде затребувана і на вітчизняному ринку.

Читати за темою: Ягідництво та кооперація: слідами міжнародного форуму

«Питання в іншому: чи не стане Україна просто сировинною базою? Адже левова частка нашого аграрного експорту — це сировина: зерно кукурудзи, соя. У нас роблять лише масло.

Тому вважаю, що разом із земельною реформою слід створити умови, щоб в Україні запрацювала переробка. Щоб у нас створювалася додана вартість, а на експорт ми відправляли вже готову продукцію», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus