Господарство з Полтавщини оновило техпарк на €400 тисяч

2 грудня 2019 386 0
Господарство з Полтавщини оновило техпарк на €400 тисяч
Kurkul.com

Задля постійного розвитку підприємства та збільшенню врожаїв с/г культур, в господарстві «Златопіль» з Полтавщини постійно запроваджують новітні технології та купують нову техніку. Так, цьогоріч агрофірма придбала трактори та обладнання більше ніж на €400 тис. Про це йдеться у черговому випуску проекту «Хвала рукам, що пахнуть хлібом» від Kurkul.com та банку ПУМБ.

Близько 25 років тому почалася історія фермерського господарства «Златопіль», що на Полтавщині. Заснував його досвідчений науковець Михайло Колісник, а тепер аграрну справу готується продовжити його син Дмитро.

Попри всі складнощі, за майже 25 років земельний банк СФГ «Златопіль» зріс до 1,1 тис. га.

Читати за темою: Родинна справа Маловіків: Коли об'єдналися досвід старших і завзяття молодих

Команда підприємства навчилася вирощувати й збирати рекордні для району врожаї основних сільгоспкультур, збудувала сучасні зерносховища та запроваджує новітні агротехнології, стараючись іти в ногу з ерою цифри.

Як зазначив Дмитро Колісник, сільське господарство — це азартна гра, коли за столом сидять четверо — Бог, держава, трейдер і фермер. Саме тому в господарстві шукають нові шляхи вирішення проблем.

«Наприклад, залучаємо сторонні кошти, користуємося багатьма банківськими продуктами, купуємо насіння, добрива, техніку. Впроваджуємо сучасні технології роботи з ґрунтом, робимо аналізи, рахуємо, чого і скільки вносити», — сказав Дмитро Колісник.

У мріях фермера, розширення господарства та його повна діджиталізація.

Виконано за допомогою Disqus